Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjungande ”fältpräst” till Kräcklinge

Han var fältpräst för karolinerna under byspelet Kalabaliken i Nalavi sommaren 2013. Nu kommer Anders Larsson till Kräcklinge kyrka

Annons
Anders Larsson gästade byspelet Kalabaliken i Nalavi förra sommaren. Nu kommer han till Kräcklinge kyrka i sin rätta yrkesroll som barytonsångare. Karin Ingebäck är lyrisk sopran och sjunger roller som Pamina i Trollflöjten, Susanna i Figaros bröllop och Musetta i Bohème.

Söndag den 21 september är Anders Larsson tillbaka i Kräcklinge kyrka i sin rätta yrkesroll som baryton. Han har även med sig en lyrisk sopran, hustrun Karin Ingebäck.

– Det ska bli härligt att komma tillbaka. Jag minns en vacker trakt och glada människor, säger Karin.

Publiken erbjuds ett unikt tillfälle att höra två av landets ledande operasångare som turnerar på scener i Sverige och i Europa.

– Fantastiskt att den här konserten gått i lås, säger Lisbeth Axelsson, Kräcklingebygdens Vänner som arrangerar tillsammans med Edsbergs församling.

Tonsatta dikter av Fröding, Bergman, Runeberg och Karlfelt framförs. Det blir även sånger av nordiska tonsättare som Stenhammar, Peterson-Berger, Sibelius, Rangström och Grieg. Paret sjunger även andra välkända musikstycken som duetten mellan Papageno och Papagena ur Mozarts Trollflöjten och även ur Gershwins Porgy and Bess.

– Vi kallar programmet ”Sång efter skördeanden”. Det är aktuellt för människor i vår trakt och den som kommer till kyrkan får också höra Peterson-Bergers tonsättning av Karlfeldts dikt, mer känd som ”Här dansar Fridolin”, avslutar Lisbeth Axelsson.

Anders Larsson gästade byspelet Kalabaliken i Nalavi förra sommaren

Mer läsning

Annons