Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse på Lekebergsskolor

Sex dubbelrutor krossades under helgen vid hemkunskapen på Lekebergsskolan. Och förra helgen utsattes både Lekebergsskolan och Tulpanens skola för skadegörelse.

Annons

En beräknad kostnad för att reparera rutorna vid hemkunskapen är cirka 10 000 kronor. Dessutom har ett brunnslock till en dagvattenbrunn tagits bort från skolgården och forslats bort från platsen berättar vaktmästaren på Lekebergsskolan.

Kastade äggHelgen den 29-30 oktober stänkte någon eller några stearin från Marschaller på glasdörrarna vid matsalen och på dörrar vid mellanstadiets byggnad på Lekebergsskolan. Samma helg kastade också ägg på flera fönsterrutor på Tulpanens skola. Polisen misstänker att det är ungdomar som ligger bakom skadegörelsen och uppmanar därför föräldrar att ha koll på vad deras ungdomar gör på kvällar och helger.

– Skolan har blivit en tillflyktsort för en liten grupp ungdomar som är där i mörkret på helgerna. Men vi kommer att vara där och titta till skolan nu när det har skett skadegörelse, säger Roger Blomquist från polisen i Fjugesta.

Mer läsning

Annons