Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skakar liv i Ordenshuset

Föreningen IOGT-NTO i Mullhyttan vill att det skall myllra av aktiviteter i Ordenshuset. På lördag hålls ett öppet hus för att få reda på vad folk vill göra.

Annons
Wilma Tholg och Alexander Wingårdh är två ungdomar som hoppas att många kommer till Logen i Mullhyttan på lördag när det är öppet hus. Resten av medlemmarna i IOGT-NTO är också hoppfulla.

– Jättesynd att en så fin byggnad skall stå tom, säger förskollärare Ann-Sofi Eliason.

Hon tänker att samlingssalen med sitt parkettgolv kan vara en utmärkt lokal för dans. För fem år sedan hade hon en grupp med showdans här.

– Jag är också danslärare och vill gärna få i gång teater och dans i huset. Och det är kul med både gammeldans och bugg.

Musikkvällar, bio, afrikansk dans och temakvällar är andra idéer som kan bli verklighet om bara intresse finns.

– Jag tänkte börja med en filmklubb ungefär en gång per vecka, säger Bob Tolgh.

Öppet hus börjar på lördag klockan tre och då kommer IOGT-NTO:s medlemmar att vara på plats liksom representanter från studieförbundet NBV och Junis som är en ungdomsgrupp inom IOGT-NTO. Att det blir ett öppet hus är ett försök att rädda en ålderstigen förening från att dö ut. Logen 153 Strömsborg, som föreningen egentligen heter, består i dag av ett 15-tal medlemmar och många är till åren komna. I somras var det på vippen att allt upphörde.

– Ja, det var ohållbart. Styrelsen ville avgå och föreningen skulle läggas ner, säger Ulla Lööw.

Bakgrunden var att årsmötet i sin kallelse skrivit att föreningen skulle läggas ner till årsskiftet 2010/2011 och att detta skulle beslutas den 1 juni. Men ett medlemsmöte kom emellan som beslutade att inte lägga ner föreningen och på den vägen är det. En föryngring verkar vara på gång och får ungdomarna Wilma Tholg och Alexander Wingårdh bestämma blir det säkert både dans och teater i framtiden.

Mer läsning

Annons