Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoskav från Abisko till Smygehuk

De går till fots genom hela Sverige. Efter ett par etapper på Bergslagsleden tältade de nyligen i Mogruvan på väg mot södra Skåne.

Annons
Skoskav. Anton Hjalmarsson och Beata Lennartsson går från Abisko till Smygehuk. Natten mellan onsdag och torsdag tältade de i Mogruvan nära Lekhyttan.

Anton Hjalmarsson, 25 år, och Beata Lennartsson, 23 år, startade sin vandring i Abisko den 1 juli. Målet är Smygehuk i Skåne. En sträcka på 213 mil. Med sig har de ett tält att övernatta i. Nya bekantskaper dyker upp längs vägen, som i onsdags när de övernattat i Ånnaboda och gick via Svenshyttan. Där fick de tips om att de skulle passera Åke och Amelia Österdal i Mogruvan som ligger på vägen mellan Lekhyttan och Kinkhyttan.

– Vi har tältat i deras trädgård och blev bjudna på middag, säger Beata Lennartsson.

Hon och Anton har alltid varit intresserade av friluftsliv. Men helgerna räcker inte till. Därför beslutade de att ta ledigt från jobben som musiklärare och produktutvecklare ett tag.

– Det är en utmaning att ta sig fram på egen hand, att vara ute och känna frihet. Vi ser nya saker hela tiden, en huggorm som fräser, alla vyer i naturen, säger Anton.

– Vi har nära till allt och alla sinnen är öppna. Och det är roligt folk, trevliga människor vi träffar, menar Beata.

Och skoskavet? Jodå, det har de sluppit helt och hållet. Kängorna slits förstås och Anton har bytt sina.

Det går att följa vandringen via hemsidan www.skoskav.com

Mer läsning

Annons