Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små deltagare på dansavslutning

Det ska börjas i tid. Då Joinus på söndagen inbjöd till dansavslutning var de yngsta endast 4 år gamla.

Annons

 – Jag kan tycka att det nästan är för ungt, de är ju inte så intresserade än av koreografi än då, men övningarna bygger på lek den absolut mesta tiden, säger 20-åriga Amanda Elofsson som varit barnens ledare sedan i höstas. Hon är själv före detta tävlingsdansare. Hennes första kontakt med Joinus var då hon tränade där tillsammans med sin mormor. Efter att ha anmält sitt intresse blev hon sedan ledare för barngrupperna, något hon har tyckt varit en rolig uppgift. Men nu är det slut med det.

– Jag har fått jobb på en bensinmack här i Fjugesta och hinner då inte leda barngrupperna mer. Det är inte klart än vem som tar över efter mig, men hoppet är stort att de hittar en ersättare.

Söndagens avslutningar var uppdelade i tre grupper. I grupperna 4-5 år och 6-8 år deltog ett 15-tal barn i varje, och i den äldsta gruppen för 9-11-åringar fanns fem deltagare.

Publiken till den yngsta gruppen var tidigt på plats och kunde passa på att förse sig med fika i väntan på att välkomnas in i salen. Väl där fick de se en kort liten dans av de ivriga tjejerna, som efteråt sträckte stolta på sig. Som avslutning fick alla varsitt diplom och klubba.

Amanda Elofsson.

Mer läsning

Annons