Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småföretagare får chans att visa upp sig

Under helgen slog 25 små försäljningsställen runt om i Lekebergs kommun upp sina portar för en ny loppis- och gårdsbutikrunda. Kommunens initiativ har slagit väl ut, och rundan är populär både hos försäljarna och besökarna.

Annons
Pelargonfantast. Annelis Löfströms växthus ligger lite avsides och får inte så många besökare under gårdsbutik- och loppisrundan, men hon tycker ändå att det är roligt att vara med.

Annelis Löfström driver på hobbybasis Lisas växthus på Ägelsta gård. Att ha öppet under ”rundan” var för henne en självklarhet, eftersom hon ändå finns hemma i närheten. Men det var inte så många kunder som hittade dit.

– Jag har bara pelargoner, och det är lite sent på säsongen för det, säger hon.

Att göra ett gemensamt evenemang av de många små försäljningsställen som finns runt om i kommunen tycker Annelis Löfström är riktigt bra.

– Det är klart man vill hänga på, för det är alltid bra att visa upp sig. Det finns mycket småbutiker i Lekeberg, och många är väldigt fina.

Även Elisabet Söder, som driver heminredningsbutiken Fyra systrar i Mullhyttan, tycker det är trevligt med en loppis- och gårdsbutikrunda.

– Vi har chans att få kunder från olika håll, som åker runt. Helt klart drar det folk till kommunen, och det är ju positivt, säger Elisabet Söder.

Gun-Britt Grimsell och Astrid Johansson strosar runt i hennes butik och tittar om de hittar något fint att köpa. De har redan besökt ett antal ställen som ingår i rundan, och räknar med att ta några fler under eftermiddagen.

– Det är jättekul för man kommer till ställen som man aldrig varit på annars. Många av dem är ju rena smultronställen, säger Astrid.

De skulle gärna åka på en liknande runda nästa år, om det arrangeras en sådan då. Inte minst för att hinna med att titta på allt det som inte hinns med den här gången.

Läs ett reportage om de fyra systrarna som bland annat driver heminredningsbutiken Fyra systrar i måndagens Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons