Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solig första maj i Fjugesta

Strålande sol och countrymusik ackompanjerade årets första maj-firande på torget i Fjugesta. Huvudtalaren Lennart Axelsson fokuserade på det Sverige vi ska lämna över till våra barn och barnbarn.

Annons
Riksdagsmannen Lennart Axelsson var huvudtalare på första maj-firandet på torget i Fjugesta.

Det var socialdemokraternas nye ordförande i Lekeberg, Urban Larsson, som agerade konferencier på årets första maj-firande och han konstaterade nöjt att vädret var på socialdemokraternas sida.

– Det här är det bästa vädret på första maj som vi haft på många år, sade Urban Larsson som tillträdde som s-ordförande i kommunen för två månader sedan.

Riksdagsman som talare

Dagens huvudtalare var riksdagsmannen Lennart Axelsson från Nora. Han presenterade sig med att tala om sin egen anknytning till Lekebergs kommun.

– Min far föddes i Edsberg 1927 och själv är jag född 1952, året när Lekebergs landsortskommun bildades, sade Lennart Axelsson.

I sitt tal angrep han flera gånger regeringens politik hårt.

– Jag är upprörd över den borgerliga politik som drar isär landet och skapar större klasskillnader.

Fortsätter demonstrera

Han passade också på att leverera en bredsida till moderaternas nya partisekretererae, örebroaren Kent Persson.

– Han undrade i en debattartikel vad socialdemokraterna egentligen demonstrerar för. Mitt svar är att så länge regeringen säljer ut vår välfärd kommer vi att demonstrera, sade Lennart Axelsson.

Dagens andra talare var Gunilla Pihlblad, andre vice ordförande i Lekebergs kommunfullmäktige och för henne låg fokus på vikten av samarbete. Bland annat pratade hon om den aktuella vindkraftsfrågan, som hon konstaterade är en av ytterst få frågor som partierna i Lekeberg inte lyckats komma överens om.

Viktigt att ta ansvar

– Det viktiga nu är att vi alla tar vårt demokratiska ansvar för att Lekeberg ska vara ett bra ställe att bo på, oavsett om det sker med vindkraft på Kronoberget eller inte, sade hon.

För countrymusiken som spelades mellan talen stod ett nybildat band med medlemmar från Kumla och Lekeberg. Det inte helt lättuttalade namnet på bandet är The Wild Horse Silver Dollar Saloon Band From Sweet Home Alabama.

Alla mötesdeltagare fick förstås varsin röd ros.

Mer läsning

Annons