Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarsånger på Snarve

Västernärkes hembygdsförening hade sommaröppet med musik på Kaplansgården Snarve på söndagen. 20 talet kom för att lyssna och dricka kaffe.

Annons
Sommarmusik. Jonatan Lindner från Fjugesta spelade och sjöng på hembygsgården Snarve.

Snarve ligger mellan Riseberga och Edsberg. Gården skänktes till Edsbergs församling 1655 och har varit på prästgård, sjuksköterskemottagning och bostad. Snarve är också hembygdsföreningens äldsta gård.

– Och den vackraste vi har, säger Rolf Jansson från Västernärkes hembygdsförening när han hälsar musikern Jonatan Lindner välkommen. Jonatan sjöng sedan både egna och andras ”somriga visor” under en dryg halvtimme.

Popgruppen Mando Diao har tonsatt Gustaf Frödings ”Strövtåg i hembygden” liksom ”I ungdomen”. Jonatan Lindner sjöng båda. Sedan fortsatte han med flera egna finstämda låtar som ”Tim” och ”Song in my soul”.

– Den handlar om en liten flicka som jagar en fjäril på en sommaräng. Hon ramlar och slår sig och behöver tröst. Och det tror jag att vi alla behöver ibland.

Jonatan Lindner slog igenom som lokal artist med julsånger vid OhhelgaNatt på Stortorget i Örebro. Då var det närmare 20 000 i publiken.

– Jag tycker om att spela för små skaror. Det blir lite mera personligt att spela för en mindre publik.

Mer läsning

Annons