Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sönderkörd banvall åtgärdas

Den sönderkörda banvallen mellan Gropen och Fjugesta ska snart vara körklar.

Annons
Banvallen ska åtgärdas omgående.

Produktionsledare Ove Eriksson på Hans Andersson Recycling Göteborg AB är ansvarig entreprenör för flisningen av skogsmaterialet längs banvallen.

Men det är en enskild skogsägare som anlitat företaget Glottra skog att sköta avverkningen på sin skogsfastighet.

– Om alla håller vad de lovar så blir arbetet med att fixa i ordning banvallen klart på fredag, säger Ove Eriksson.

Han förklarar att det är han som brustit i kontakten med banvallens ägare, Lekebergs kommun, som inte visste att en tung flismaskin skulle köra här.

Det var först när flera personer i förra veckan ringt och berättat som kommunen fick veta att gång- och cykelvägen var delvis sönderkörd och blivit lervälling.

– Normalt sett är det jag som ska informera kommunen. Men vi har ett stort arbetsområde och den här gången lämnade jag bara över kartan till den som körde maskinen och sa ”kör”. Så det blev lite olyckligt.

Ove Eriksson var själv på plats i Gropen i måndags och bestämde tillsammans med huvudentreprenören Glottra skog och efter krav från kommunen att banvallen ska hyvlas av och att stenmjöl ska läggas på.

– Containrarna med flis kommer att tas bort under torsdagen, medan flisningen kommer att avslutas redan under onsdagen, förklarar Ove Eriksson.

I och med att entreprenören och kommunen är överens säger Thomas Kullberg, miljösamordnare i Lekebergs kommun, att någon polisanmälan inte är aktuell.

– Och som jag kan bedöma det nu så är det inte något miljöbrott.

Mer läsning

Annons