Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande föreläsning på börsen

Avståndet är långt mellan Stilla havet och Fjugesta. Men den 17 november kommer filmaren Anders Berg och berättar om sina äventyr i Thor Heyerdahls spår.

Annons

Den norske upptäcksresanden Thor Heyerdahl är världsberömd för sina expeditioner, där färden med flotten Kon-Tiki från Sydamerika till den polynesiska övärlden är den kanske mest kända. År 2006 upprepade hans sonson Olav Heyerdahl den bedriften med en nybyggd flotte och den som stod för dokumentationen på den resan var frilansfilmaren Anders Berg.

– Anders är medlem i Lions i Torsby och vi känner varandra privat. Vi har försökt få hit honom länge, men han har haft ett kontrakt med Heyerdahl som säger att han inte får visa sina filmer och bilder förrän efter en viss tid, säger Sten Jansson på Lions i Fjugesta.

Anders Berg kommer att visa film och stillbilder från den moderna resan i Thor Heyerdahls farvatten, som gick under namnet Tangaroa-expeditionen.

– Dessutom kommer det bli chilensk mat och musik från Sydamerika, säger Sten Jansson.

Föreläsningen i november arrangeras på Sparbanksbörsen och intäkterna för biljetterna går till insamlingen för Världens barn.

LARS-IVAR JANSSON

Mer läsning

Annons