Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparbanken satte nytt rekordresultat

2013 blev ett nytt rekordår för Lekebergs sparbank.

Annons

Rörelseresultatet blev 300 000 kronor bättre under 2013 än tidigare rekordåret 2012. Något som vd Christer Bengtsson och styrelsen känner sig nöjda med efter presentationen på sparbanksstämman.

– Vi har varit lyckosamma med provisionsintäkter och vi äger aktier i Swedbank som ger utdelning, säger Christer Bengtsson.

Utdelningarna har nästan fördubblats från 2,6 miljoner kronor 2012 till närmare 5 miljoner kronor 2013. Banken ger tillbaka 562 000 kronor till föreningslivet i lokalområdet. Banken vill också medverka till ett bättre företagsklimat i Lekeberg och deltar i frukostmöten med näringsliv och politik.

– Fler kunder och förbättrad lönsamhet ger oss möjlighet att verka som utvecklingsmotor där våra kunder finns, menar Christer Bengtsson.

2013 firade banken 110 år med bland annat tårtkalas, familjekväll på Sannabadet och utgivning av boken ”När Klaesson möblerade världen”. Under 2014 väntar bland annat generationsväxlingar i personalen, nya kunder i expansiva Lanna och Stjärnkväll på slottet i Trystorp. Men framför allt nya regelverk.

– Baselreglerna är ett stort bekymmer och förmodligen tvingas vi att betala moms på alla tjänster vi köper av Swedbank. Det slår hårt mot små sparbanker.

Mer läsning

Annons