Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sporthall på önskelistan

Pulkabacke, amfiteater och fontän. Det var några av idéerna när framtidens skola i Hidinge diskuterades på ett möte i måndags kväll.

Annons
Kläcker idéer. Katarina Berisson, Maria Dåderman och Lars Cullberg ventilerar sina idéer om den nya skolan i Hidinge med Malin Bergkvist och Nicklas Dåderman.

Det byggs som aldrig förr i trakterna runt Lanna och Hidinge och det innebär förstås ökade krav på skolor och annan kommunal verksamhet. Därför planerar Lekebergs kommun en utbyggnad av skolan i Hidinge som ska stå klar vid årsskiftet 2013/14.

I ombyggt skick ska skolan rymma 50 procent fler barn än i nuläget. Hur den nya skolan ska se ut har man inte bestämt och det var därför projektgruppen Lekebergsskolorna hade bjudit in föräldrar och andra intresserade till måndagens möte.

Där var det fritt fram att spåna och komma med idéer.

”Dagens hall för dålig”

– Vi har medvetet valt att ha öppna ramar för det här projektet. Vi börjar med att ta till oss önskemålen och så får vi anpassa oss senare efter begränsningarna, säger Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsförvaltningen.

Och önskemål och idéer fanns det gott om. Framför allt var det tydligt bland det dryga 20-talet mötesdeltagare att en ordentlig sporthall stod högt upp på önskelistan.

– Vi tycker att dagens idrottshall är alldeles för dålig och gammal. Det är viktigt att en hall kan utnyttjas även på fritiden, så att barnen kan motionera även under vinterhalv-året, sade Lars Cullberg, som var en av mötesdeltagarna.

Säkrare trafik

Andra synpunkter på den nya skolan var att trafiksituationen runtomkring måste bli säkrare och att det är viktigt att skolan blir tillräckligt stor och dessutom lätt går att bygga ut ytterligare vid behov.

Förslag om att äta ute

Det är förstås inte bara föräldrar och andra ortsbor som fått säga sitt om vad de vill ha ut av den nya skolan. Såväl personal som elever har fått komma med sina önskemål och förslag.

Eleverna har framför allt fått arbeta med utformningen av skolgården och miljöerna runtomkring skolan.

– Det var roligt att höra idéerna från föräldrarna på mötet, för flera av dem har kommit fram även bland barnen, som exempelvis förslaget att man ska kunna äta lunchen utomhus när det är fint väder, säger Anna-Karin Mangsbo, lärare på skolan och deltagare i projektgruppen.

Idéerna och förslagen som kom fram på måndagens möte ska nu sammanställas och kommer sedan att publiceras på kommunens hemsida. Troligen hålls ett nytt öppet möte om skolan i Hidinge till hösten.

Mer läsning

Annons