Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor körfest i Riseberga

Tio skönsjungande körer samt solisterna Anna-Lotta Larsson och Karolina Brånsgård är med i lördagens körfest i Riseberga amfiteater.

Annons
Anna -Lotta Larsson är gästartist i körfestivalen.

När naturen är som vackrast ordnar Lekebergs revysällskap tillsammans med Studiefrämjandet i södra Närke en körfest med körer från Lekeberg, Hallsberg, Kumla, Laxå, Askersund, Hjortkvarn/Pålsboda och Örebro. Men även Lettland är med.

– En blandad kör från Lekebergs vänort Dundagakommer hit och stadens borgmästare är med och sjunger, säger Gunilla Pihlblad från revysällskapet.

Även publiken får vara med på noterna för Anders Edlund har lovat att hålla i allsången som både inleder körfesten och återkommer mitt i programmet. På scenen finns då också Playmountain Ukulele Orchestra, ett gäng spelglada lärare från Fjugesta.

Idolfinalist En av gästsolisterna, Karolina Brånsgård, är uppvuxen i Lekeberg och deltog i förra årets Idolfinal. Den andra solisten är Anna-Lotta Larsson som sjunger allt från visa och jazz till pop och musikal. Hon är också känd som programledare och skådespelerska.

– Hon kommer också att sjunga med Carolina Brånsgård och med några av körerna. Hela programmet avslutas med att alla körer och solister sjunger gemensamt, säger Gunilla Pihlblad.

Den som kommer redan klockan 14, en timme före programstart, på lördag har möjlighet att få en gratis guidning av klosterområdet och skulle det bli regn flyttas körfesten till Sparbanksbörsen i Fjugesta.

Medverkande i Körfesten

Angels Voice, barnkör, Lekeberg

Må bra-kören, Lekeberg

Må bra-kören, Kumla

Kraxkören, Kumla

Tre Nycklar, Hallsberg

Anuskakören, Laxå

Qvinnskören, Askersund

Trivselkören, Hjortkvarn/Pålsboda

Cantica Nova, Örebro

”Blandad kör” från Dundaga, Lettland

Mer läsning

Annons