Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för villaförsäljning

Nu börjar det röra på sig när det gäller villaförsäljningen i Lekeberg och ett 40-tal personer står i kö för hyreslägenheter i Kastanjen i Fjugesta. Tanken är att få i gång en ökad inflyttning i kommunen.

Annons
Ett femtiotal intresserade var med under hussäljarkvällen som Lekebergs sparbank och Fastighetsbyrån ordnade i tisdags.

Lekebergs sparbank och Fastighetsbyrån ordnade en hussäljarkväll i tisdags i Lindens samlingssal. Intresset var ganska stort då ett femtiotal personer bänkat sig för att få information om hur det går till att sälja en villa.

Fastighetsmäklare Roland Karlsson berättade bland annat att cirka 100 villor säljs varje år i Lekeberg och att värdet på dem ökat med cirka 100 procent de senaste tio åren.

– Vanliga frågor är om man skall sälja först och köpa sedan och vilket pris man ska sätta. Svaret är att det är marknaden som bestämmer priset men att utgångspriset görs upp med mäklaren.

En ny obligatorisk åtgärd som säljaren måste göra i dag är en energideklaration som kostar några tusenlappar. Roland gick också igenom säljarens ansvar vid en försäljning och det handlade mycket om upplysningsplikten.

– Sedan har köparen en mycket stor undersökningsplikt, förklarade Roland Karlsson.

Cecilia Tulic´som är planeringsrådgivare på Swedbank informerade sedan om olika sparformer när man skall placera överskottspengar från sin villaförsäljning.

Frågor om Kastanjen

Flest frågor fick Owe Nilsson, vd för Lekebergsbostäder AB, när han berättade om bygget av Kastanjen med hyreslägenheter och lägenheter för hyresgäster med särskilda behov och inflyttningen som kan påbörjas den 1 oktober.

Läs mer i torsdagens NA.

Roland Karlsson från Fastighetsbyrån gick igenom hur man säljer hus.

Mer läsning

Annons