Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tennisklubben vill växa

Nu vill Fjugesta tennisklubb slå ett slag för verksamheten genom att satsa på ungdomar.

Annons
Tennisgubbar. Bengt Dahl, Dag Boborg och Henrik Pettersson från Fjugesta tennisklubb inspekterar banorna efter vintern.

Onsdag den 4 maj bjuds alla intresserade in till en träff på konditori Bondkakan för att forma tennisens framtid i Fjugesta. Klubben äger två tennisbanor nära bollhallen i Fjugesta.

– Och vi har god ekonomi. Får vi nya ungdomar är vi beredda att initialt satsa på en instruktör, säger ordförande Dag Boborg.

Fjugesta tennisklubb startade 1936 och hade över 100 medlemmar på 1980-talet. Klubben har spelat i allsvenska serien, den lokala närkeserien och har arrangerat DM-tävlingar. I dag har klubben ett 20-tal medlemmar men några juniorer finns inte.

– Vi har seniorer och veteraner så medelåldern är hög, säger Dag Boborg.

Tennisen i Fjugesta är en typisk sommarsport. Inomhusspel förekommer inte. De två banorna brukar blir spelklara i maj och kan användas fram till oktober om vädret tillåter. Har man löst ett säsongskort disponerar man egen nyckel och tar förstås ett ansvar för att underhålla banorna som i dag är i ett någorlunda gott skick tack vare att några eldsjälars arbete.

– Vi hoppas nu att intresset skall öka och att ungdomarna skall spela på banorna. De mår bra av att spelas på, avslutar Dag Boborg.

Mer läsning

Annons