Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer provade enduro

Kilsbergens motorklubb bjöd i lördags in till ”prova på dag” i Lekeberg. Besökarna fick provköra en endurocykel runt en bana på en åker, men bara tjejerna. – Det vore jätteroligt att få lite mer tjejer som kör, säger Morgan Rosell som själv är aktiv i motorklubben.

Annons
Att köra enduromotorcykel är en fysiskt krävande sport men 14-åriga Nellie Kumpula låter sig inte skrämmas av det. - Jag har kört i ungefär ett år. Än så länge har jag bara varit med i en tävling, men jag ska fortsätta, säger hon.

 Uppemot ett tiotal tjejer tog sig ut till åkern och klädde sig i skyddskläderna för att sedan gå loss med motorcykeln.

– Det var roligt, jag vill prova igen, säger Therese Björklind från Mogetorp som tidigare bara varit åskådare när hennes pojkvän kört endurocykel.

Det är också av den anledningen som Kilsbergens motorklubb arrangerat en ”prova på dag”.

– De flesta tjejerna är med och kollar när deras pojkvänner kör men de har aldrig tidigare fått chansen att prova att köra själv, säger Morgan Rosell.

Kilsbergens motorklubb är en nybildad förening med ungefär 70 medlemmar men bara en handfull aktiva enduroförare. En av de förarna är en tjej, 14-åriga Nellie Kumpula, som kört endurocykel i ett år.

– Det är roligt, säger Nellie Kumpula om sporten hon utövar och visar ett ärr hon har på armbågen efter ett fall med cykeln. Själv får hon åka först och visa nybörjarna vägen runt banan, därefter bränner hon på och kör några snabba stilvarv.

SOFIA GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons