Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsam auktion i Mullhyttan

– Är det någon som åker skridskor, undrar auktionsutropare Rune Karlsson.
Det stora paketet gick för 130 kronor när Kvistbro Mullhyttans SPF hade auktion.

Annons
Rune Karlsson höll med van hand i SPF:s paketauktion i Furuhöjdens samlingssal.

Före jul åt medlemmarna julbord tillsammans och enligt traditionen ordnar pensionärsföreningen en paketauktion på sitt första medlemsmöte efter jul. Som vanligt hålls mötena i Furuhöjdens samlingssal i Mullhyttan. Ett 30-tal personer bjöd friskt och en del köpte mer än ett paket innan det var dags att dricka kaffe och dra vinster i lotteriet. Vanja Andersson ropade bland annat in en påse Mellösapotatis för en femtiolapp. Och det är medlemmarna själva som skänker paketen och sedan bjuder. Under fredagens auktion kom det in närmare 3 000 kronor till föreningen som kan används för någon aktivitet.

– I februari har vi årsmöte och månaden efter kommer Hässelby Anders och sjunger. I april kommer Vibygubben Ingvar Björk och underhåller, berättar ordförande Ann-Marie Karlsson.

– Nål och tråd? Vad är det här för krok, undrar auktionisten Rune Karlsson.

Det visar sig att han håller i en påse med material för att virka en duk. Han erkänner dock att virkning inte är hans starka sida. Han som ”kokat asfalt” förut.

– Men det fixar ni som kan, säger han.

Paketen bjuds ut, en del är hårda, andra mjuka. Hälsobröd går det flera stycken. Till slut bjuder Rune Karlsson och köper ett paket till sig själv. När han skall betala pekar han på kassan och säger ”det kan vi ta där”. Men kassören Inga Skager menar att han allt får betala själv och så blir det naturligtvis.

Mer läsning

Annons