Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa strider när cup avgjordes

Det blev en tuff strid när Allhelgonacupen i futsal avgjordes i Fjugesta på lördagen.– Vi är lite sega efter serien, men cupen är riktigt kul, sade hemmalagets lagkapten David Larsson.

Annons
Tack ändå för matchen. Inte glada, men artigt som vanligt, tackade hemmalaget Carlstad efter striden.

Förra året tog Fjugesta IF hem segern i Allhelgonacupen för Pojkar 01-02, så det låg förväntan i luften när spelet drog igång på lördagen i hemmalagets publik-ovänliga bollhall.

– Men snälla nån, varför har de ingen läktare här när de har en så duktig klubb som fixar cuper och allt, undrade en gästande värmlänning.

I första matchen möttes Fjugesta IF och Carlstad united, en härlig rivstart. Matchen vägde jämnt, men Carlstad vann till sist med 1-2 efter en snöplig miss av Fjugesta mot slutet.

Efteråt var Fjugestagrabbarna bedrövade. Tränarna Erik Nyströmer och Thomas Lindlöf pekade dock på allt positivt som de gjort.

– Fokus är bra och spelet är bra. Det blev två missar - och två mål. Så är det inomhus, det går jättefort. Fortsätt hjälpa varandra och så kommer vi igen!

Efter det reste sig Fjugesta, gick ut på planen och slog Laxå lag 2 med 3-2. Även det en spännande uppgörelse som blev ett litet Sydnärke-derby mitt i cupen. Laxå mönstrade för övrigt med två lag.

Övriga lag som deltog under lördagen var BK Forward, Immetorp BK och Dingtuna/BK30.

David Larsson är lagkapten i Fjugesta IFs Pojkar 01. Han berättade att laget nyss har avslutat utomhus-serien, där de tog en bronsplats, och fortfarande är en aning tunga i benen.

– Självklart siktar vi på att vinna cupen i år igen. Vi får se hur det går, några av våra nyckelspelare är sjuka, sade David.

Spelet pågick till sent på kvällen så NA återkommer med slutresultaten.

Det var tredje året Fjugesta IF arrangerade futsalcup, i sin helhet en 3-dagarscup för olika åldersgrupper.

De senaste två åren har klubben haft en medarrangör, företaget EKV energi, som tryggat arrangemanget.

– Det känns jättebra. Kommunen prioriterar ungdomsidrotten på flera sätt och det är vi tacksamma för, men det är svårt att ordna en bra cup utan stöd, säger tävlingsledare Jonas Svensson i Fjugesta IF.

Bengt Klang från EKV berättar att från deras håll har man valt att stötta unga idrottare, seniorer har ofta sitt ändå, menar han:

– Vi har skrivit ett 5-årsavtal med Fjugesta ungdomsfotboll. Under cupen utser vi en profil för varje match som får en t-shirt. Det har blivit uppskattat.

Nämnas bör också att Fjugesta IF i höst har startat ett damlag. I dag söndag deltar de i sin första futsalcup, i Lindesberg.

vad hände? Första matchen i allhelgonacupen blev en tuff omgång i rasande tempo mellan Fjugesta och Carlstad united. Hemmalaget förlorade, men reste sig och kom igen med den äran.
Tung start. Målvakten Lukas Lundblad och Jesper Andersson var inte nöjda efter första matchen i cupen.
Tack ändå för matchen. Inte glada, men artigt som vanligt, tackade hemmalaget Carlstad efter striden.
Samarbete. Jonas Svensson Fjugesta IF och Bernt Klang EKV.

Mer läsning

Annons