Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyck till om kulturmiljöprogram

Lekebergs kommun tar för närvarande fram ett förslag till kulturmiljöprogram genom kultur- och fritidsförvaltningen och Rasmus Axelsson som är byggnadsantikvarie.

Annons
Inventering. Rasmus Axelsson, byggnadsantikvarie, har även dokumenterat kulturmiljöer i Kumla kommun.

Historiken i programmet ska bland annat ligga till grund för vilka kulturmiljöer i Lekeberg som kan komma att anses som särskilt värdefulla enligt Plan- och bygglagen (2010:900). Inom Lekebergs kommun finns en rik historia. Inte minst när det gäller Riseberga kloster och flertalet kyrkor.

Bergsbruket med Lekebergslagen har också gett namn åt kommunen. Kulturmiljöprogrammet kan även komma att användas i exempelvis kommunal utbildning och marknadsföring. Texten ska förses med fler illustrationer.

När det gäller den historiska delen i programmet kan allmänheten gå in på kommunens hemsida: www.lekeberg.se. Där går det både att läsa förslaget och lämna synpunkter fram till den 31 augusti. Vad saknas och vilka delar bör tas bort? Här efterlyses även motivation till synpunkterna samt vilka fel som kan finnas i texten. Det går också bra att skriva brev till kultur- och fritidsförvaltningen, Lekebergs kommun, 716 81 Fjugesta eller mejla till [email protected]

Mer läsning

Annons