Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underskottet ökar för vård och omsorgen

Vård och omsorgsnämnden går mot ett underskott i år. Men nästa år ser utgifterna ut att minska, åtminstone inom äldreomsorgen.

Annons

Den förra ekonomiska prognosen angav ett underskott på 5,8 miljoner. I årets sista prognos har det här underskottet ökat med drygt 600 000 kronor.

– Men behovet av äldreomsorg minskar något för första gången sedan början av året. Vi har haft en kö på tio personer till särskilda boenden men under den senaste månaden har kön minskat något och det är inte så många nya som tillkommit, säger Kent Runesson (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Tidigare under året har kostnader för att ha patienter på sjukhus och som inte kunnat tas emot av kommunen inom överenskommen tid gett ett beräknat underskott på cirka 450 000 kronor. Men nu har flera nya korttidsplatser och möjlighet till särskilt boende skapats på Linden. Möjligheterna att möta behov i hemmen har också förbättrats. LSS/Socialpsykiatrin hade ett sparkrav på sig som inte gått att uppfylla då nya ärenden och har tillkommit sedan den förra prognosen.

Läs mer i torsdagens NA

Mer läsning

Annons