Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsmusikal med rymdtema

Ett rymdskepp kraschar. En FBI-agent dyker upp. Och tre ungdomar rycker in. Det är en del av handlingen i den musikal som har premiär i kväll på Sparbanksbörsen.

Annons
Ensemble. Ikväll är det premiär för Lekebergs revysällskaps musikal

Fjugesta. Jojo är en vanlig tjej som tycker livet är ganska enformigt. Tills en dag. Då börjar det hända spännande saker. Tillsammans med sina vänner Jenny och Penny hjälper de två rymdvarelser, som hamnat ”Vilse Vintergatan”. Det är titeln på årets sommarmusikal på Sparbanksbörsen, en enaktare som är ungefär en timme lång.

– Det blir som vanligt sång, teater och dans, säger Elisabeth Brånsgård, som är regissör och har skrivit berättelsen.

”Vilse i Vintergatan” är ett resultat av fyra intensiva veckor, där tolv personer mellan tio och 15 år har repeterat varje vardag.

– Det började med två veckor där vi satte ihop föreställningen och bestämde rollerna. De senaste två veckorna har vi repeterat jättemycket, och nu börjar sakerna falla på plats, säger Elisabeth Brånsgård.

Det är femte året som hon är ledare för Lekebergs revysällskaps sommarmusikal på Sparbanksbörsen. Föreställningen riktar sig till gammal som ung, och är öppen för alla. Premiären är på fredag kväll klockan 19 och ytterligare två föreställningar spelas på lördag, klockan 14 och 18. Biljetter köps i kassan på plats.

Mer läsning

Annons