Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdatering satte stopp för ny teknik

En uppdatering i systemet för politikernas läsplattor stoppade besluten som skulle tas i kommunstyrelsen i tisdags. Nu tvingas de hålla ett extra möte.

Annons
- Det är viktigt att alla känner sig pålästa inför beslut, säger Charlotta Englund, (C),  KS ordförande i Lekeberg.

Tanken är bland annat att spara papper genom att införa ny teknik med handlingar digitalt. Papperslösa sammanträden ger energivinster. Därför har alla politiker i kommunfullmäktige, kommunstyrelse och nämnder i Lekeberg utrustats med läsplattor. I stället för pappersutskick kommer handlingarna digitalt. Handlingarna kom ut i systemet i slutet av vecka 13 och politikerna i kommunstyrelsen hade helgen på sig att läsa. Men måndag 7 april uppdaterades systemet i läsplattorna centralt så den digitala plattformen gick inte att använda under flera timmar. Kommunsekreteraren ringde därför runt till KS-ledamöterna och frågade hur de kände.

– Några var tveksamma så därför sköt vi på beslutsärendena. Det är viktigt att alla känner sig pålästa inför beslut, säger Charlotta Englund (C), KS-ordförande.

Hon menar annars att det är positivt med den digitala tekniken.

– Vi hade haft jättemycket papper annars. Men vi måste bli bättre på att informera ledamöterna om kommande uppdateringar, säger hon.

KS extra sammanträde den 22 april kommer att vara väl förberett då politikerna redan fått all information.

Mer läsning

Annons