Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska idrottshallen heta?

Det är oklart vad den nya idrottshallen i Hidinge ska heta. Kommunstyrelsen fick förslag på ”Hidinge idrottshall” eller ”Lekebergshallen”. Men det föll inte i god jord. Nya namnförslag ska hämtas in

Annons
Nya idrottshallen vid Hidinge skola.

Den nya hallen som byggs intill Hidinge skola öppnar i höst och är en fullstor idrottshall med läktare och god tillgänglighet. Den kommer att användas av skolan, föreningar och enskilda för idrott, motion och dans med mera.

Den är också lämplig för andra arrangemang. Närheten till idrottsplatsen Vretalund och motorvägen från Örebro gör att hallen går att hyra ut även till andra aktörer. Därmed ökar både nyttjandegraden och intäktsfinansieringen av driften menar kommunstyrelsen.

När det gäller namnfrågan menar kommunstyrelsen att det bör vara korrekt och tydligt som ”varudeklaration” för vilka funktioner och möjligheter lokalen och miljön representerar. Benämningar som person- och företagsnamn är ”endast aktuella i samband med större sponsorinsatser eller avtal”. Så står det i beslutsförslaget som kommunstyrelsen hade i tisdags med förslagen ”Hidinge idrottshall” eller ”Lekebergshallen”.

– Kerstin Leijonborg från Framtidspartiet yrkade därför på att kommunen skulle hämta in namnförslag under våren, säger Wendla Thorstensson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Mer läsning

Annons