Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valpen ringde påborttappad mobil 

Vallhundsvalpen på fårgården letade upp en borttappad mobiltelefon. Men inte bara det, den ringde ett samtal och tog en bild av händelseförloppet.

Annons

Det här är en solskenshistoria av det mer udda slaget. En anställd på Lekeberga gård i närheten av Lanna utanför Örebro rörde sig i går på gårdens marker, och tappade sin mobiltelefon.

Kunde inte hitta

– Vi letade över hela gården, men kunde inte hitta den. Så jag började att ringa till telefonen. Jag tänkte att någon kanske hade hittat och tagit hand om den, berättar Ingrid Drakenberg, ägare till gården.

Men ingen svarade, och Ingrid började hänga tvätt. Plötsligt ringer hennes telefon, men bara en signal. Hon tittar i displayen och det är den anställdes nummer.

Vallhunden hade telefonen

– Fint, tänker jag. Någon hittat telefonen. Då kommer vår ena vallhundsvalp upp bakom mig – med mobiltelefonen i munnen. Han har hittat den och lyckats ringa ett samtal till mig, säger Ingrid Drakenberg och skrattar.

Men inte bara det – när den anställde får tillbaka telefonen visar det sig även att hundvalpen på något sätt lyckats ta en bild av händelseförloppet. Bilden visar valpens bakdel och svans. Snacka om vallhund med bred kompetens.

Mer läsning

Annons