Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrar för ökad trygghet

Under torsdagen gjordes en trygghetsvandring i Lanna/Hidinge och det kom flera synpunkter om trafiken och de smala vägarna.

Annons
Trygghetsvandrare. Stefan Eklöf, Fredrik Eriksson och Mikael Ynnerstam visar på att vägen mellan Lanna och Hidinge kyrka är smal och ibland har skymd sikt. Folkhälsosamordnare Sonja Hermansson noterar.

Folkhälsosamordnare Sonja Hermansson höll i anteckningsblocket och berättade för en handfull deltagare vid Hidinge skola att initiativet till trygghetsvandringen kommer från folkhälsoutskottet i kommunen. Ann-Charlotte Kempe-Larsson (FP) var den enda politiker som var med.

– Det är viktigt och hälsofrämjande att känna trygghet. Både för äldre och för barn men också för er som är ute och joggar, säger Sonja Hermansson.

Mer cykelvägPromenaden gick från skolan vidare ner mot Hidinge nya kyrka. Vägen är smal och det finns ett behov av att förlänga cykelvägen från Vretavägen förbi skolan och ner mot kyrkan. Hastigheten bör sänkas till 40 efter skolan menade deltagarna. Även Vretavägen borde få en cykelväg menade flera. Anteckningar gjordes också om att en del träd växer runt gatlamporna och därmed gör belysningen klart sämre. Att utfarten från ”Sälvenvägen” är skymd påtalades också.

I april genomfördes en trygghetsvandring i Fjugesta och nyligen en i Mullhyttan med ett dussintal deltagare och tre politiker från folkhälsoutskottet.

”Det körs för fort”– Mycket handlade om genomfartsleden och att det körs för fort. Även om att gatubelysningen är svag och ofta trasig, säger Sonja Hermansson.

Att länsväg 204 går rakt genom Mullhyttan innebär otrygga skolvägar för eleverna på Mullhyttans skola menade de som deltog i vandringen. Noteringarna som gjorts i Fjugesta, Mullhyttan, Hidinge/ Lanna kommer att lämnas till folkhälsoutskottet för att så småningom bli en plan med konkreta åtgärder hoppas Sonja Hermansson.

Mer läsning

Annons