Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkonsert med Ebbe och Sten

Cyndee Peters har gjort det liksom Joybells. På söndag eftermiddag är det Sten, Ebbe och Alexander Nilsson som underhåller på Lions vårkonsert i Hidinge nya kyrka.

Annons
Per, Ebbe och Sten Nilsson under sitt 40-årsjubiléum 2002.

Men det blir inte bara sång och musik i kyrkan. Ett stipendium på 3 000 kronor skall delas ut till en person som har utmärkt sig i ett musikaliskt sammanhang och gör en kulturell insats i Lekeberg förklarar Johanna Gustavsson, president i Lions Club Fjugesta.

Lions samarrangerar med Knista församling och överskottet av pengarna som tas in under konserten går till Lions lokala verksamhet.

– Bland annat sommarlägret i Sixtorp för barn, underhållning för äldre och julblomsutdelning, berättar Johanna Gustavsson.

Initiativtagare till konserten är Thord Andersson i Lions evenemangskommitté. Han har varit klasskamrat med äldsta brodern Per Nilsson. Tillsammans kläckte de idén om att bröderna Sten och Ebbe samt Ebbes son Alexander skulle komma och underhålla.

– Vi hoppas att Lekebergsbor och andra musikintresserade tar tillfället i akt att vara med om en unik musikupplevelse. Det blir säkert många kända ”örhängen”. Sen får nog publiken också vara med och avgöra repertoaren, säger Thord Andersson.

Mer läsning

Annons