Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmande helhet på "börsen"

Delad glädje är dubbel glädje. Då måste väl delad värme vara dubbel värme?
Sak samma under Lekebergsrevyns premiärkväll i fredags. Det var hur mycket glädje och värme som helst. Bara härliga rysningar både över revy- och musikalakterna samt helheten i arrangemanget.

Annons
Drag och mycket musik i årets uppsättning, Matchad i Lekeberg.

När det knarrade under sulorna och termometern visade drygt 20 kalla grader var det skönt att komma in i Sparbanksbörsens varma lokaler på premiärkvällen. Där skulle jag kolla nervdallret inför vad som komma skulle. Men det dallrade inte det minsta upptäckte jag.

Det kändes i stället lite som att komma hem, eller kanske mer som att jag även som gäst vara en del i hela arrangemanget. Positivt värdskap är A och O i alla arrangemang, och det fanns det mycket av inne i ”teaterladans” värme.

Påbyltade och revysugna gäster hängde av sig ytterrockar och termobyxor och visade sig även vara sugna på snittarna med dryck som bjöds innan bussresan skulle ta sin början. För bussresa till Stockholm skulle det bli och det var den röda tråden genom hela kvällen. Festbordens gavlar utgjordes av de lokala bussbolagens bussars akterspeglar. Fyndigt.

Matchad i Lekeberg, en kul tur med folk i rörelse. Namnet på årets revy med musikal som nu tagit sin början och ska spelas med 13 föreställningar. Och visst blev det en kul tur, både med stor humor men kanske framförallt med mycken musik och skönsång i tre akter.

Det var inte bara aktörerna på scenen som imponerade den här kvällen. Likaledes gjorde den duktiga servicepersonalen som smidigt gav gästerna varmrätt i första pausen och kaffe i den andra. Vältrimmat och samspelt, och som sagt med stort positivt värdskap.

Det är helheten som ger det bestående intrycket, minnet av en lyckad kväll. Då kan man skriva en sån här krönika utan att omnämna en enda person. Det räcker att säga att Lekebergsrevyn gjorde det bra igen. Eftersom jag inte tillhör nån kulturelit så får jag väl inte recensera på den nivån? Men i en egen krönika har jag ändå rätt att säga att årets revy var jäkligt bra. Nu var det sagt.

Mer läsning

Annons