Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårrusigt på Börsen

Det kommer att bli rena rama vårruset till Sparbanksbörsen i april. Inte mindre än fyra evenemang ska avverkas i de för årstiden vår-designade lokalerna

Annons
Vårruset till Sparbanksbörsen inleds med varma sånger signerade Eva Ahremalm ackompanjerad av Åse Christensen.

Man skulle kunna säga att Lekebergs revysällskap sitter med ett riktigt högt fyrtal på hand som kan ge en stor pott i belöning. Liktydigt med att fyra stora arrangemang ska genomföras under en och samma månad.

Start den 2 april då det bjuds ”Varma sånger” med Eva Ahremalm och Åse Christensen på scenen. De kommer att servera musikaliska godbitar ur den svenska visskatten. Det blir en resa i tid och rum, kärlek och längtan med låtar av exempelvis Barbro Hörberg, Olle Adolphson, Karin Boye och Cornelis Vreeswijk.

– Det känns kul att göra en föreställning tillsammans med Eva Ahremalm, en etablerad underhållare som sedan några år tillbaka är lekebergsbo, säger Gunilla Pihlblad.

Bara några dagar senare, den 6 april blir det en jazzfilmkväll. Jazz- och filmkonnässören Jan Resberg från Örebro introducerar och kåserar runt de olika filmavsnitten. Benny Lawin med flera musiker från Dixie Talks leker fram en musikalisk inramning till programmet. Direkt från Hamburg och till Fjugesta anländer dessutom den världsberömde trumpetaren Lennart Axelsson för att lira med bandet.

Lelle PrinterEn riktig ”höjdarkväll” lär det även bli den 15 april då Hans ”Lelle Printer” Dahlman gör återtåg till Sparbanksbörsen. Med sig har han På Håret-kollegan Maggan Bäcklin. Föreställningen heter Nyskruvat och är en klassisk revy med mycket satir och kupletter.

April månads evenemang avslutas med en vetenskapspub den 27:e. Den här gången är det konst- och måltidsprofessorn Birgitta Watz och sällskapets egen Dag Stranneby som föreläser i ämnet ”Kaos och Kosmos”.

BJÖRN PALMQVIST

Mer läsning

Annons