Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläckan åtgärdad

När vattenläckan i Lekeberg väl var funnen ,tog det bara ett par timmar att få den lagad. Därmed är en problematisk vecka till ända för Lekebergsborna och för VA-ingenjör Ingemar Wennlöf.

Annons

Vid 9.30- tiden på fredagem påbörjades grävarbetena för att åtgärda läckan, och klockan 12 var allt klart.

– Vi hade tur i oturen kan man säga. Läckan fanns på en plats som var lättåtkomlig för oss när vi väl hittat den, säger VA-ingenjör Ingemar Wennlöf.

Läckan berodde på en lång spricka i en äldre ledning. Djupet var tre fyra meter ner i marken så en grävmaskinist fick kallas in till arbetet.

– Något har hänt i marken som gått hårt åt ledningen. Riktigt vad kan jag inte svara på. Vi har ju denna vinter inte haft någon tjäle som annars är en vanlig orsak.

Den befintliga ledningen lagades med ett tättslutande omslag och vid lunchtid på fredagen kunde vattnet släppas på igen.

Det var med viss lättnad som Ingemar Wennlöf och hans kollega Per-Axel Åberg gick hem och tog helg. Den svårlokaliserade läckan innebar en hel del extra arbete för dem under en hel veckas tid.

– Men främst tänker jag på Lekebergsborna, och är glad för att vi lyckades stänga av vattnet på ett ställe som drabbade minst privatpersoner och där vi sen också hittades läckan.

Mer läsning

Annons