Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläckan lagad och klar

Efter fem veckor är vattenläckeeländet i Fjugesta tätort över. För den här gången är väl bäst att tillägga. Nu kan det vattnas i munnen igen.

Annons

Det var på parkeringen intill Coop som den stora vattenläckan dolde sig. Ett gjutjärnsrör hade börjat ge med sig, både med hål och sprickor som fick vattnet att ta andra vägar än ut till hushållskranarna.

– Det som läckte ut togs upp av en dräneringsledning och på så vis trängde vattnet aldrig upp till markytan, berättar VA-chefen Ingemar Wennlöf.

Det kan ju låta lite märkligt att det ska ta fem veckor innan felet upptäcks. Men med tanke på att vattenledningsnätet i tätorten är runt 35 kilometer långt så blir det lite av en nål i en höstack. Men den som letar han finner. Stor erfarenhet i jobbet har Per-Axel Åberg och han gav aldrig upp sökandet. Tillsammans med en gnutta tur kunde han i fredags lokalisera läckan.

– Nu är allt lagat och återställt och vi ligger på en vattenförbrukning i normal nivå, säger Wennlöf.

Hur har hushållen tagit problemet med vattenförsörjningen?

– Vi har fått ett fantastiskt gensvar från allmänheten. Man har hört av sig och tipsat om det de sett för att hjälpa oss i sökandet. En stor eloge till dem, framhåller Ingemar Wennlöf.

Mer läsning

Annons