Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenskada stänger skolmatsal

I slutet av september upptäcktes stora fuktskador i krypgrunden under matsalen och köket på Tulpanens skola. Nu stängs byggnaden.

Annons
Matsalen på Tulpanens skola. Den omfattande vattenläckan i krypgrunden gör att matsalen stängs för reparation.

Vd för Lekebergs kommunala bostäder AB berättar att man agerade snabbt när läckan väl upptäcktes. Ett vattenledningsrör hade läckt, förmodligen under en längre tid och skapat fukt med mögel, mikrobiologisk påväxt, som följd.

– Vi kontaktade ett saneringsföretag och försäkringsbolag direkt. Nu ska det inte komma upp fukt i lokalen. De skapar ett undertryck i krypgrunden så eventuella mögelsporer kommer inte ut i lokalen. Enligt skadereglerarna behöver vi inte stänga matsalen nu, säger Sören Skårsjö.

Den bärande stommen ska inte vara skadad men delar av bjälklaget måste bytas enligt Sören Skårsjö. Detta innebär att golvet måste brytas upp vilket kommer att ta flera veckor. Kök och diskavdelning går inte heller att använda under reparationstiden. Därmed tvingas cirka 160 barn i tre förskoleklasser samt årskurs ett och två att äta någon annanstans tillsammans med personalen.

Under torsdagen träffas skolledning, förvaltningsledning, kostchef och Sören Skårsjö för att hitta en tillfällig lokal att använda. Efter detta möte kommer skolan att skicka ut information till alla vårdnadshavare.

– Vi vill hitta lösningar så fort som möjligt och jag har goda förhoppningar om att det ska lösa sig bra för eleverna, säger chefen för kultur- och bildningsförvaltningen, Ewa Lindberg.

Mer läsning

Annons