Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tar inte ställning"

Mullhyttans bygdeförening tar inte ställning när det gäller den planerade vindkraftsparken Kronoberget i Kilsbergen. Både anhängare och motståndare finns och föreningen vill inte splittra invånarna i Mullhyttan.

Annons

Den 24 oktober hade bygdeföreningen kallat till ett medlemsmöte för att lyssna på medlemmarnas åsikter angående Stena Renewables planerade vindkraftspark i Kilsbergen och 21 medlemmar kom. Ungefär hälften är även med i nätverket Rädda Lekeberg. Före mötet hade alla medlemmar fått ett brev med en enkät där föreningen ville veta om medlemmen var för eller emot byggandet av en vindkraftspark.

– Orsaken till detta är att bygdeföreningen under en längre tid fått ta emot mycket kritik från främst nätverket Rädda Lekeberg för att vi inte tagit ställning mot vindkraftsparken, säger ordförande Wivianne Högman.

Enkäten gav 85 svar vilket är 35 procent av alla medlemmar. Av dessa var 59 mot byggandet, 16 för byggandet och 10 svarade ”vet ej”.

– Man kan ställa sig frågan hur de resterande 159 medlemmarna, 65 procent, som inte svarat alls tänker. Kanske de inte bryr sig om frågan eller vill de inte ta ställning, säger Wivianne Högman.

Läs mer i onsdagens NA

Mer läsning

Annons