Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha parkering vid Oxelgården

Tillåt parkering på västra sidan av Bangatan vid Oxelgården menar en besökare. Det skulle underlätta för besökarna.

Annons
Bangatan utanför Oxelgården. På västra sidan är parkering inte tillåten men här skulle det gå att parkera enligt ett förslag som lämnats till kommunen

Lekebergs kommun har fått ett förslag från en person som dagligen besöker Oxelgården. Eftersom bilparkering är tillåten på Bangatan vid Kastanjen verkar det ologiskt att det inte råder samma förhållanden vid Oxelgården menar förslagsställaren som noterar att det ibland står ett tiotal bilar parkerade mittemot Kastanjen, trots att det finns en parkeringsplats anlagd där.

Lite trafikerad”Bangatan utanför Oxelgården är extremt lite trafikerad så västra sidan borde vara tillåten som gästparkering” menar förslagsställaren och påpekar att det även finns utrymme för några bilparkeringar vid entrén till Oxelgården.

Känns trångtDet påpekas också att samlingssalen som hyrs ut emellanåt, ibland besöks av personer som har svårt att gå och behöver ha nära till en parkeringsplats.

Leif Aderot, intendent på teknik- och serviceavdelningen i Lekebergs kommun, tycker spontant att det redan är halvtrångt på Bangatan utanför Kastanjen.

– Det är en del transporter både dit och till Oxelgården. Gatan är för smal att ha parkerade bilar på.

Leif Aderot säger att han först vill titta närmare på förslaget men lutar snarare mot ett parkeringsförbud även utanför Kastanjen på västra sidan Bangatan och hänvisar i stället till parkeringen på torget.

– Men vill man ha bort bilarna utanför Kastanjen så får man ändra i de lokala trafikföreskrifterna och införa förbud att parkera, säger Leif Aderot.

Fotnot: I dag finns en handikapparkeringsplats i anslutning till Oxelgårdens entré.

Mer läsning

Annons