Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft i Lekeberg

Byggnadsnämnden i Lekeberg har nu godkänt samrådshandlingen ”Vindkraft i Lekebergs kommun”. Inga uppenbara hinder finns för vindkraft i området i Kilsbergen där Stena vill bygga en vindkraftspark.

Annons

– Men det är inte Stena det är fråga om nu utan det här är vad vi politiker vill, säger Britt Åhsling (M), ordförande i byggnadsnämnden.

Samrådshandlingen togs under torsdagens sammanträde av en enig byggnadsnämnd och processen är nu att alla som har intressen i vindkraftsfrågan kan lämna synpunkter. Det som vållar mycket debatt är projekt Kronoberget i Kilsbergen där Stena Renewable AB vill uppföra 22 stycken stora vindkraftverk. I ”rekommendationer för vindkraft” i samrådshandlingen pekas nu ut i vilka områden vindkraftverk kan lokaliseras. I stort sett sammanfaller området norr om Sirsjöarna i Kilsbergen där Stena vill bygga med det område som i rekommendationerna för vindkraft benämns ”Inga uppenbara hinder för vindkraft”. Undantaget är området kring Abbortjärnen och Gårdsjön där Stena kan tänka sig bygga några verk. Detta är ett av de många områden som enligt samrådshandlingen skall undantas när det gäller placering av vindkraftverk.

Ett annat område som skall undantas är söder om Sirsjöarna men detta har Stena redan lämnat i sin projektplan.

Läs mer i fredagens NA

Mer läsning

Annons