Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Fartfylld fars på Sparbanksbörsen

Sparbanksbörsen håller ställningen som samlingspunkt för Lekebergsbor och övriga nöjessugna. Just nu spelas farsen ”En stolle till kaffet”.

Annons
Daniel Ekström spelar en väldigt

På premiären i fredags satt några trogna premiärgäster vid samma bord som NA:s frågvise reporter och småpratade innan föreställningen om vad det betyder att Sparbanskbörsen finns.

– De är duktiga och brukar ha mycket anknytning till bygden. Det är jättekul att det finns på en sån här liten ort, säger Maria Chin som brukar vara här några gånger varje år.

– Ja, och man slipper åka till Örebro, säger Henrik Lindgren och skrattar.

Han har vissa förväntningar eftersom farsmakarna ”Stefan och Krister” tillhör favoriterna och manuset till ”En stolle till kaffet”är skrivet av Kristers son Lars Classon. Att döma av skratten som sedan uppstod under föreställningen så infriades förväntningarna. Samma sak gällde regissören Ingemar Bengtsson i Lekebergs revysällskap. Han satt först något nervös uppe på läktaren i första akten, beredd att kasta ner skådespelarnas repliker. Men det slapp han göra och efter pausen släppte nervositen.

En fars inom familjenPubliken uppskattade det som utspelar sig på Kafé Sockerskorpan. ”Till-hälftenägaren” Benny Ström spelas av Stefan Ekström och hans fru Anna Ström av äkta hustrun Ingalill Ekström. 41-årige ”Nisse” som nätdejtar spelas av deras son Daniel Ekström och föremålet för nätdejtingen, Monika, spelas av Daniels riktiga flickvän som heter Acki Fernberg. Den konstiga figuren, ”Lillen”, görs av Stefans bror Thomas Karlsson. Så farsen är även en riktig familjeangelägenhet på flera sätt. Och för den som undrar vad en Stolle är så kan detta sägas nu. Det är en tysk julkaka, Stollen eller Christollen. En lokal sådan serveras nämligen till kaffet i pausen. Nu är det bara några föreställningar kvar och Gunilla Pihlblad från revysällskapet öppnar upp platserna på läktaren för den här farsen vill folk helt enkelt se.

Mer läsning