Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Pingstdag för små och stora

Söndagen blev terminsavslutning för Kyrkis, Barnkören och Musikskolan i Knista församling.

Annons

Redan från början ekade musiken och sången i den mäktiga stenkyrkan som var välbesökt. Ett åttiotal barn, föräldrar, släkt och vänner hade kommit för att se och höra på alla framträdanden och höra Guds ord. Kyrkisbarnen hade knutit ihop ett riddartema med tema att vara lärjunge och det mynnade ut i flera skyltar med ord: Svaghet, långsamhet, styrka, mod, snabbhet och försiktig. Barnen berättade kort om dessa egenskaper.

– Långsamhet så vi hinner se och uppleva, känna hur vi mår. Styrka och försiktighet är bra att ha när man ska ut i skogen, läste några.

Kyrkan var också smyckad med duvor i vitt papper.

– Pingstdagen handlar om den helige Ande, Guds kraft, och den har en symbol: Duvan. Så vi har gjort duvor, säger prästen Solveig Sandberg och introducerar församlingen till psalmsång.Det blir sedan flera musikframträdanden. Stråkarna spelar ”Sixtorpslåt” och ”Guld och gröna skogar” och barnkören sjunger flera låtar med rörelser innan det är dags för uttåget och strax därpå en kort språngmarsch ut i det fria. På gräsmattan står en färgglad hoppborg och väntar på barnen som passar på att ”hoppa av sig”.

Kyrkisgruppen låg dessutom i tält natten till söndag.

Mer läsning