Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wendla tror på Lekeberg

Hon är uppväxt på landet med hästar och andra djur och bodde ett tag i Stockholm. Men nu vill hon utveckla Lekeberg med hjälp av allianspolitik.

Annons
Wendla Thorstensson är uppvuxen på Löfsta gård utanför Fjugesta. Här med fölet Frippe.

Wendla Thorstensson har gjort en kometkarriär inom lokalpolitiken i Lekebergs kommun. Hon blev medlem i Centerpartiet i Lekeberg hösten 2009. I valet 2010 kryssade hon med personröster förbi och knuffade ner Henrik Hult från första platsen på kommunfullmäktigelistan. Sedan blev hon ordförande i Sydnärkes miljönämnd – första uppdraget som färsk fritidspolitiker som var både spännande och lite oroligt i början. Wendla hade inte varit på något nämndsammanträde förut.

– Det är svårt men man lär sig hela tiden.

För bra mat– Politik är en möjlighet att vara med och påverka och förändra. Men för att göra ett bra jobb krävs det tid, säger hon.

Wendla valde parti efter sin tro på individen, ”Vi tror på dig” är en slogan för det socialliberala parti som Wendla valt att ansluta sig till. Men också miljön och maten spelar in.

– Ambitionen är att kunna handla säsongsodlad och ekologisk, närproducerad mat. Det ökar intresset för folkhälsan. Jag tycker att maten binder samman de här olika delarna. Det handlar om näringsvärde och att få i sig bra mat som är viktigt både för skolbarn och äldre.

Läs mer om Wendlas "mörka" tonårstid i NA.

Mer läsning

Annons