Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10 miljoner ska sparas årligen

Kan kommunens politiska och förvaltningsorganisation bli mer kostnadseffektiv?Den frågan ska utredas i ett projekt med en budget på 463 000 kronor.

Annons

Kommunstyrelsen beslutade under tisdagen att dra igång projektet för en organisationsöversyn. Marianne Skinnars-Bruno, som lämnar jobbet som lasarettsdirektör, blir projektledare. Tjänsten köps av landstinget.

Projektet får en politisk styrgrupp, kommstyrelsens planerings- och beredningsutskott. Där finns inte FP, V och SD med. Därför valde kommunstyrelsen även in Göran Gustavsson (FP), Magnus Ingvald (SD) och Ulf Axelsson (V) så att alla fullmäktigepartierna får vara med.

Målet med projektet är att spara tio miljoner kronor årligen. Tidplanen är ett färdigt förslag till våren. Då kan ett genomförande ske efter nästa val och den nya mandatperiodens början 2015.

Lindesbergs kommun har i dag fem nämnder och ett utskott under kommunstyrelsen för att driva verksamheterna.

Miljö- och byggnämnden är gemensam för fyra Bergslagskommuner. Inklusive medlemskapet i Nerikes brandkår och Bergslagens kommunalteknik samt ett par beredningar finns totalt 300 förtroendeuppdrag i Lindesbergs kommunala politiska organisation.

Ett motsvarande projekt för bolagskoncernen drivs med utgångspunkt från moderbolaget Linde Stadshus AB.

Mer läsning

Annons