Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring svårt skadad i lastbilskrocken

(UPPDATERAD 19:30) Tre lastbilar krockade med varandra på riksväg 50 i Storå på fredagsmorgonen. En 19-årig förare fick klippas loss ur sitt omkullvälta fordon, och ytterligare en förare skadades allvarligt.

Annons

Seriekrocken inträffade strax före klockan sex på fredagsmorgonen, i höjd med bron i Storå, norr om Lindesberg. Omständigheterna är ännu oklara, men klart är att fordonen körde in i varandra vid ett vägarbete.

Det sista av de tre olycksfordonen, en långtradare, välte och blev liggande diket vid avfarten mot Storå centrum.

– Föraren fick klippas loss. Det tog ganska lång tid att få loss honom, säger Daniel Langenbach, insatsledare på Nerikes brandkår.

En annan av lastbilarna

fick förarhytten ihoptryckt när den körde in bakpartiet på den första lastbilen.Alla tre förarna fördes till Lindesbergs lasarett. Två av förarna, däribland 19-åringen, vårdas på IVA.

Enligt en kommuniké från sjukhuset är deras tillstånd ”allvarligt, men för närvarande ej livshotande.” Den tredje föraren kunde lämna sjukhuset under dagen.

Vägen var avstängd

i över tio timmar efter olyckan, och de första timmarna hade polisen folk på plats för att leda om trafiken förbi Folkets hus i Storå på en intilliggande väg.

När fordonen ska bärgas var i går kväll ännu inte bestämt, men ett körfält är nu öppet igen, precis som det var före olyckan.

– Fordonen hindrar inte trafiken. Den går som vanligt förbi det stora vägarbetet, säger Lars Hedström på Trafikverkets pressjour.

Långtradaren som välte var lastad med kylvaror på väg till butiker i regionen. Kylaggregatet klarade olyckan och innehållet kunde räddas. Frukten och grönsakerna som fanns i dragbilen fick däremot kasseras. Varorna lastades ur för hand, och arbetet pågick i flera timmar under fredagen.

Enligt räddningsverkets restvärdesledare var den andra lastbilen var lastad med grus, medan den tredje var tom.

Olyckan ledde också till saneringsarbete. Motorolja och diesel läckte ut, och personal från NCC arbetade under fredagen med att schakta bort den förorenade jorden.

Vid olyckan i Storå hamnade en av de inblandade lastbilarna helt i diket.
Den tredje lastbilen hamnade i diket intill det norrgående körfältet.
Tre lastbilar var inblandade i olyckan i morse.
Efter olyckan fanns en del olja från de krockade lastbilarna att suga upp.
Den ena av de tre inblandade lastbilarna for in i bakpartiet på en av de andra och förarhytten trycktes ihop. Dessa båda fordon kom norrifrån.
Två lastbilar stod fastkrockade i varandra i det södergående körfältet, den tredje låg på sidan i diket i norrgående riktning.
På olycksplatsen råder det sedan en tid bara framkomlighet i ett körfält på grund av pågående vägarbete vid viadukten. Det var precis där som olyckan mellan de tre lastbilarna skedde.

Mer läsning

Annons