Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åringen som balanserar två karriärer på varandra

Endast 22 år gammal har Gustaf Ekström tagit den prestigefyllda rollen som lagkapten i Lif Lindesberg och nu har han även blivit befordrad till Coo på ett företag i Bångbro. Livet leker för lundapojken som verkar vara framgångsrik i allt han tar sig för.

Annons
Ung och framgångsrik. – Jag är tillfreds med hur mitt liv är just nu, det är både roligt och utvecklande. – Jag är tävlingsinriktad, har bra fokus och möjlighet att ställa om och inta olika roller.

Gustaf Ekström föddes i Stockholm men har växt upp i Lund. Där satte föräldrarna honom i skolan ett år tidigare än de jämnåriga kamraterna. 13 år senare, när Gustaf gått ut gymnasiet, byttes universitetsstaden och elitserielaget H43 Lund ut mot Lindesberg och mer speltid i allsvenska Lif.

– Det var en stor omställning men jag ville testa något nytt, man måste våga för att vinna har jag hört, säger Gustaf.

Och visst vann han.

– Det är roligare att vara handbollsspelare i Lif. I år får jag ta ett stort ansvar, det är min första säsong som lagkapten och jag är nöjd med lagets säsongsinledning.

Mot sig själv är han kritisk.

– Individuellt hoppas jag på mer, säger Gustaf och berättar att målet är att bli så bra handbollsspelare han har förutsättningar att bli.

– Det är jag inte idag.

Efter flytten fortsatte Gustaf sina påbörjade studier till ekonom men numera på Örebro universitet. Utbildningen gav resultat och han har nu påbörjat en lovande karriär som Coo på Macromould Modell och Form AB i Bångbro.

– Det innebär att jag har det övergripande ansvaret över den operativa verksamheten, förklarar Gustaf.

Ett jobb han i viss mån fick genom handbollen. Lif Lindesbergs före detta ordförande, Torbjörn Nilsson, äger nämligen Macromould.

– I och med det fick jag en chans att göra ett sommarprojekt på Macromould.

Där blev Gustaf kvar.

– Jag tog ansvar för den långsiktiga utvecklingen av företaget, och det har väl gett någon form av resultat, säger Gustaf och tillägger:

– Jag känner att jag har ett förtroendekapital att driva det arbetet vidare.

Och nog har det sina fördelar att chefen även är engagerad i Gustafs handbollskarriär.– Han vet hur det fungerar och därför har jag fått bra flexibilitet på jobbet så att jag kan klara båda delarna.

En vanlig arbetsvecka innebär fyra träningar.

– Jag försöker vara på jobbet tidigt och sedan kommer jag hem sent på kvällen. Men har man bara roligt under tiden så fungerar det bra, säger Gustaf.

På frågan vilka hans drömmar är behåller Gustaf fokus.

– Kortsiktigt vore det roligt att gå upp i elitserien. Föreningen, och uppslutningen som finns i Lindesberg runt handbollen, är värda en plats i elitserien, säger han för att sedan övergå till yrkeslivet och den parallella karriär han har där:

– På arbetet hoppas jag att vi ska hänga med i den tillväxt som finns och är möjlig.

– Det kanske i och för sig inte är några drömmar, men det är mina målsättningar, resonerar Gustaf sig fram till i efterhand.

Gärna idrott i alla former

Namn: Gustaf Ekström.

Ålder : 22 år.

Bor: I Lindesberg.

Familj: Mamma och Pappa i Lund, storebror i Stockholm och handbollsspelande flickvän i Lindesberg.

Favoritfilm: Ser gärna på Remember the Titans som varit viktig för Gustaf.

Favoritmat: Lasagne.

Fritidsintressen: Spelar golf så ofta han hinner och tycker dessutom om att kolla på all sorts idrott, inte bara handboll.

Favoritlag: Håller på Tottenham Hotspur i fotboll.

Mer läsning

Annons