Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

250 miljoner ska ge en bättre kartongmaskin

Korsnäs Frövi investerar 250 miljoner kronor i kartongmaskinen. Investeringen är ett led i att stärka bolagets position och offensiva satsning på att utveckla produkterna.

Annons

– Investeringen ger bland annat bättre ytor, bättre kvalitet och bättre tryckbarhet på vätske- och förpackningskartong, säger verkställande direktör Christer Simrén.

Ökad kapacitet

Anders Gustafson, försäljningsdirektör vid Korsnäs, säger att investeringen också ger ett ökat produktsortiment med lägre ytvikter, som i sin tur bidrar till mindre miljöbelastning.

Den beslutade investeringen innebär att kapaciteten på kartongmaskinen beräknas öka med 35 000 ton per år. Den totala kapaciteten blir 455 000 ton.

– I investeringen ingår byte av två av de fyra inloppslådorna. Lådorna sprutar in våtmassa på en vira, säger vd:n.

Hög målsättning

Vidare ska förstapressen bytas ut och dessutom kommer kartongmaskinen att utrustas med ytterligare en bestrykningsstation. I dag finns det tre.

– Satsningen ligger helt i linje med våra höga målsättningar att kontinuerligt utveckla och förbättra våra processer och de förpackningslösningar vi erbjuder, säger Christer Simrén.

Stopp i fjorton dagar

Investeringen kommer att genomföras i samband med vårstoppet i maj nästa år. Kartongbruket måste stå helt stilla medan maskinen byggs om.

– Stoppet blir fjorton dagar långt, lite längre än normalt. Det gäller att allt fungerar som planerat för att vi ska hinna med, säger vd:n.

Mer läsning

Annons