Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agilitytävling med snurr i Frövi

Under fredagseftermiddagen drog jättetävlingen Augustisnurren i gång på Fröjevi IP i Frövi. Under helgen kommer hundar med sina förare att tävla i både agility och hopp, och totalt blir det över 2 500 starter.

Annons

På uterinken står husbilar och husvagnar uppradade och på fotbollsplanerna står tälten i långa, täta rader. På Fröjevi IP myllrar det av viftande svansar, blöta nosar, hussar och mattar. Frövi brukshundsklubb håller återigen sin jättestora agilitytävling Augustisnurren.

– Det är tredje året kommunen hjälper oss och sponsrar så att vi kan vara här på Fröjevi, säger klubbens ordförande Madelaine Karlsson.

Tävlingarna drog i gång redan vid 14-tiden på fredagseftermiddagen med lagtävlingar. Varje lag består av fyra ekipage, och de tävlar i både agilityklassen och hoppklassen.

– Bara i dag har vi nästan 900 starter, så vi räknar med att hålla på till 21 i kväll ungefär.

Förra året hade tävlingen ungefär 2 000 starter, men i är det hela 2 500. Augustisnurren har vuxit mer och mer för varje år, och Madelaine Karlsson tror att det handlar om att tävlingen fått ett bra rykte.

– Vi fick väldigt bra respons förra året, och jag tror att sådant sprider sig mellan de som tävlar. Jag tycker det är väldigt, väldigt roligt att det kommer så många hit.

Och det är inte bara tävlande från Sverige, utan från hela Norden. I de individuella tävlingarna under lördagen och söndagen kommer allt från nybörjare till den absoluta eliten att starta.

– Det är hundar som ska vara med här under helgen som är med i landslaget och representerar Sverige i Agility-VM, och det är riktigt häftigt.

Augustisnurren anordnas av Frövi brukshundsklubb i tätt samarbete med Frövi IK, som ställer upp med bland annat funktionärer. Det är också dem som har hand om campingen på idrottsplatsen. Totalt arbetar 150 personer med tävlingarna under helgen.

– Helst ska det bara snurra på utan avbrott, så att de som tävlar inte ska märka av några avbrott.

Madelaine Karlsson är också väldigt tacksam mot de som bor i områdena runt Fröjevi IP. Brukshundsklubben sätter upp affischer och går ut med information för att tala om när tävlingarna är, så att de som bor i närheten ska veta i god tid.

– Många av dem brukar komma ner och titta och fika. Det är aldrig någon som klagat på oss, så jag vill skänka ett stort tack till alla som bor här.

Mer läsning

Annons