Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agilitytävlingen Augustisnurren till helgen större än någonsin

Augusti nu till helgen är större än någonsin tidigare. Dessutom firar tävlingen 15-årsjubileum har flyttar i år från Frövi till Fellinsgsbro.

Annons

Nu är det dags för Augustisnurren i Fellingsbro till helgen. Det är en av Sveriges största agiltytävlingar och drar igång redan på fredag eftermiddag.

– Den är en av Sveriges absolut största agilitytävlingar, berättar Emma Fröding, tävlingsledare i Frövi brukshundsklubb som arrangerar Augustisnurren för 15:e året.

– Och den är ännu större i år än förra året,

Tävlingen drar igång redan under fredag eftermiddag med lagtävlingar och 450 starter, och sedan hela lördagen och söndagen med runt 2700 starter. Och det är minst 700 hundekipage som tävlar båda dagarna, berättar Emma. Dety är deltagare från hela Sveriga och Norden. Många kommer redan på torsdagen, förklarar hon.

Tidigare har Augustisnurren varit på Fröjevi i Frövi, men där ska läggas konstgräs och då har tävlingen flyttat till idrottsplatsen i Fellingsbro i år. Och det är fritt fram för publiken att komma och titta, berättar hon. Det är gratis, och det finns kafeteria och dessutom foodtruck för första gången. Det går också bra att som publik ta med sin hund, men den måste i så falla vara över fyra månader gammal, vaccinerad och förstås kopplad.

Det är mängder med planering och arbete både innan, under och efter en så här stor tävling.

– Det är jättemycket ideellt arbete som medlemmarna lägger ned, och vi är en ganska liten klubb med 120 medlemmar.

Klubben samarbetar med Fellingsbro gymnastik och idrottsförening där många hjälper till som funktionärer. Tävlingarna börjar kl 15.30 fredag och kl 08 lördag och söndag.

Mer läsning

Annons