Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akvileja ska sjunga ihop med två finska körer

Tre körer, två finska och en svensk, ska samsas på scenen i en vårkonsert i Lindesbergs Folkets hus. Det är damkören Akvileja som bjudit hit två körer från Finland.

Annons
Laddar för sin vårkonsert. Damkören Akvileja övar för fullt nu inför sin konsert den 2 maj. Då två finska körer också kommer att medverka.

– Och så värmer vi upp stämbanden. Sjung pepparkaka, pepparkaka, pepparkaka, säger Louise Östman.

Louise är Akvilejas körledare. Denna kväll har kören övning och just nu värmer körmedlemmarna upp rösterna inför kvällens övningspass.

Den 2 maj ska Akvileja ge en vårkonsert och det är inför detta program som det nu ska sångövas.

– Vi får hit två körer från Österbotten i Finland. Det är två körer med svensktalande medlemmar, berättar Louise.

Det är den finska damkören Aquarelle och finska Oravais manskör som kommer till Lindesberg. Och det är via Ann-Katrin Karlas, körmedlem i Akvileja, som det här nya körutbytet nu inleds.

– Jag har själv varit med i damkören Aquarelle tidigare och jag har fortfarande släkt och bekanta i den kören. Och vi har talat en tid om att ordna det här körutbytet och nu kan det ske, säger Ann-Katrin.

Det blir ett konsertprogram där körerna sjunger visor såväl själva som tillsammans. En av sångerna kommer att framföras på finska. Förköp av biljetter sker hos 37:an vid torget.

Mer läsning

Annons