Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldredag på flera platser i länet

På tisdag är det den internationella äldredagen. Det uppmärksammas på flera platser i kommunerna under veckan.

Annons

Det är FN som utropat den 1 oktober till internationella seniordagen. Det uppmärksammas runt om i norra länet med kampanjen Peppar peppar som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB – står bakom.

I Nora kommer aktiviteterna, som NA har skrivit, att utgå från församlingshemmet. Dit kommer bland annat Elisabeth Solin, beteendevetare och organisationskonsult för att föreläsa.

I Ljusnarsberg blir det en minimässa i Koppargårdens entré under eftermiddagen. Där medverkar bland andra pensionärsföreningarna och sjukgymnastiken vid vårdcentralen som har öppet hus.

I Lindesberg uppmärksammas dagen på tre orter i kommunen under veckan: i sockenstugan i Guldsmedshyttan 1 oktober, på Linden i Lindesberg 2 och i hembygdsgården Fellingsbro 3 oktober.

Då kommer bland annat Nerikes brandkår att berätta om brandsäkerhet. I Lindesberg visar hembygdsföreningen sin verksamhet och i Fellingsbro medverkar gymnastikföreningen. Dessutom blir det underhållning med Berit och Caroline Kleber.

I Hällefors uppmärksammas dagen på Medborgarplatsen. Programmen finns på respektive kommuns hemsida och på affischer på stan.

Mer läsning

Annons