Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vill ha skyltar men ingen gör något

Det finns fortfarande inga skyltar som visar vägen till den nya Lindesberg arena. Och alla verkar tro att det är någon annan som ska ta tag i saken.

Annons

För mer än en månad sedan invigdes den nya arenan. Då väcktes frågan om vägvisare och provisoriska skyltar sattes upp till festligheterna.

Nu har LIF:s A-lag spelat sex handbollsmatcher i den nya evenemangshallen. Och man vill gärna att publiken ska komma från både när och fjärran, men det är inte helt lätt att hitta dit för den som kommer tillresande. Tommy Eriksson, klubbchef för LIF Lindesberg, tycker det är sorgligt att ingen känner ansvar för detta.

– Vi har ju en trafikenhet i kommunen och det måste väl ligga i deras intresse att tänka till om hur trafiken ska ledas. Det är ju inte säkert att de vill att bussar med våra motståndarlag ska åka samma väg som publiken.

Inga planer på skyltar

Men på trafikenheten har man inga planer på att besluta om några skyltar så länge ingen lägger in en beställning om dem. Och skyltar från R 50 måste beställas hos Trafikverket.

Arenachefen Linda Andersson har inte uppfattningen att detta ligger på hennes ansvar, utan tror att det är fastighetsägarens sak, det vill säga det kommunala bolaget Tuab.

Ingen verksamhet

– Vi hyr ut lokalerna till Arenabolaget, men vi bedriver ingen verksamhet. I avtalet står att vi håller med myndighetsskyltar, exempelvis för utrymningsvägar. Det är inte vi som ska betala skyltning på vägarna, säger Tuab:s vd Roger Sixtensson.

Frågan går till kommunalrådet Anders Larsson (C). Även han vill se skyltar på plats, och tycker att trafikenheten ligger närmast till hands.

– Lite egen initiativkraft vore välkommen. Jag tror aldrig vi har haft en skyltfråga uppe på politisk nivå. Det finns ekonomiskt anslag för vägskyltar och det ligger väl i budgeten hos Bergslagens kommunalteknik.

Mer läsning

Annons