Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alternativt OS i Frövi

Det är inte bara i Vancouver som det pågår olympiska spel. Fröviskolan hade sitt eget OS på torsdagen, om än med lite annorlunda grenar.

Annons
Att spela bandy i snö är inte det enklaste. Snön yrde omkring när eleverna försökte hitta bollen som gärna ville gömma sig.

På planen pågår en snöbandymatch för fullt och bredvid står kompisarna och hejar. Några som är riktigt ihärdiga med hejaramsorna är Louise Widh och Mathilda Eriksson. De ropar uppmuntrande och viftar med flaggan till sina landsmän från Zlybien. Eleverna har nämligen själva fått döpa sina lag.

– Zlybien är en ö som ligger utanför Island. Det är mycket varmt där, berättar Mathilda vilket förklarar den stora solen på flaggan.

Deras lag lyckas spela 1–1 i snöbandymatchen och det är tjejerna nöjda med.

Längdåkning med matta

Själva ska de vara med i andra grenar som curling och längdåkning. Men längdåkning handlar inte om att åka skidor utan om att åka långt nedför Kyrkbacken på en matta.

Stjärtlappsstafett ska det också bli innan dagen är slut. Och den började med en ordentlig invigning då elden tändes och den olympiska eden lästes.

Det är arbetslaget Bron som arrangerar tävlingarna för sina elever som går i fyran till sexan och eleverna är mixade i de olika lagen.

– Tanken är att svetsa samman arbetslaget och att uppmärksamma OS, säger läraren Åsa Björkman som hoppas att det kan bli fler OS på Fröviskolan.

Ett vinnande lag utses när dagen är slut och det kommer också att delas ut priser för gott kamratskap. Theo Sigfridsson, som går i fyran, tycker att det är kul med tävlingarna men lite kallt. Hans lag är döpt till Kanada.

– Vi tog det för att de är bra på vintersporter.

Theo tittar mycket på OS på tv och han vill gärna att Sverige ska ta fler medaljer.

– Det kan aldrig bli tillräckligt.

Mer läsning

Annons