Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anbud tas in för akutbygge

Byggstarten för en ny akutmottagning vid Lindesbergs lasarett närmar sig. I dagarna kommer anbudsförfarandet dra igång, och förhoppningsvis kan om- och tillbyggnaden vara igång i maj.

Annons

Det berättar lasarettets tekniske chef Joakim Sand.

Projekteringen av bygget är klar sånär som på enstaka finjusteringar. Nästa steg är att ta in anbud från firmor som vill göra jobbet.

– Anbudstiden är förlängd eftersom det är ett så komplext bygge att räkna på med tanke på att akutverksamheten kommer vara igång under hela byggtiden, säger Joakim Sand.

Byggtiden är beräknad till två år, och uppdelad i sex olika etapper där vissa delar kommer att tas i bruk efterhand som de blir klara.

Eftersom verksamheten kommer fortgå under byggtiden behöver först en provisorisk entré byggas, liksom ett tillfälligt ambulansintag.

– Det är lite pyssel att få ihop logistiken, men det kommer gå. Personalen har viss rutin att jobba under pågående byggen sedan tidigare, och alla drar åt samma håll för lasarettets bästa, framhåller Joakim Sand.

Det underlättar en hel del, konstaterar han.

Sjukhuset har under många år sett fram emot att få uppfräschade och mer ändamålsenliga lokaler för den akuta verksamheten. Dels för att nuvarande lokaler är slitna, dels för att öka såväl patient- som personalsäkerheten.

Mer läsning

Annons