Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Ceder höll ett gammalt löfte

När frukostmötena startade för många år sedan lovade Anders Ceder att sjunga om det kom fler än 100 besökare. I torsdags morse sjöng han en liten visa om vad som hände när ”böxera sprack”.

Annons
Gott magstöd. Anders Ceder (S) höll ett gammalt löfte och sjöng på torsdagsmorgonens företagarfrukost i Lindesberg. Foto: MIchael Landberg

– Förra gången sa näringslivsavdelningen att det var 97 personer på frukostmötet, men stadshotellet har fakturerat 107,så det är väl läge att jag sjunger på mitt sista frukostmöte som kommunalråd i Lindesberg.

Det gjorde han tonsäkert och till allas förtjusning. Kanske inte lika proffsigt som Lindeskolans Jesper Hugosson och Emil Funcke senare gjorde i marknadsföringen av Lindeskolans nästa teaterprojekt, men ändå.

Efter sången gav Ceder några korta ord om budget för 2015 i kommunen och en inbjudan till avtackningen i Lindesbergs arena den 15 december. Då ska avgående kommunalrådet Anders Ceder (S) idrottsmässigt riktigt bjuda på bland annat korv med bröd.

– Då vill jag inte ha presenter. Jag är så fräck att jag ber om pengar. Sätt in ett bidrag på Anna Lindhs minnesfond e ller Sjöräddningens konto, sa Ceder.

Årets sista frukostmöte i Lindesberg gick i en positiv anda. I det ingick även Håkan Ohlssons, fjärrvärme- och miljöchef på Linde Energi, berättelse om allt vad kommunens energibolag gjort sitt hundrade år och tiden dessförinnan.

– Det är roligt att det finns ett sådant engagemang för vårt lokala bolag. Det kom 705 besökare när vi hade öppet hus och firade vår hundraårsdag nyligen, sa Håkan Ohlsson.

I år har kommunala Linde Energi bland annat byggt ny fastbränslepanna i värmecentralen på Hagaberg, installerat en ny elpanna för värme till Porpac. Den ger också möjligheter till fjärrvärme. Lasarettet har fått kyla från företagets gamla källa i Norsviken. Vid nyår förväntar sig energibolaget att ha tagit över Nerikes Kils elektriska samfällighet.

Porpac var vårt första steg in i industrin och det pågår ett arbete tillsammans med Meritor för att ersätta gas där, säger Håkan Ohlsson.

Mer läsning

Annons