Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas från Fellingsbro: "Det är slut på mat och vatten"

(UPPDATERAD: 15.19) Andreas Bergqvist från Fellingsbro bor norr om Bangkok och inväntar översvämningen.
– Jag har hela mitt hus igenspikat med plexiglas och silikon, säger han. 

Annons
Andreas Bergqvist från Fellingsbro bor i Thailand. I väntan på att vattnet ska nå fram har mat och vatten tagit slut i mataffärerna i närheten av där han bor.

Andreas Bergqvist bor nära den gamla flygplatsen i stadsdelen Don Muang, ungefär 25 kilometer norr om Thailands huvudstad Bangkok. Statsdelen håller på att svämma över och flygplatsen, som under en tid har använts som härbärge och evakueringszon, hotas också.

– Jag har hela mitt hus igenspikat med plexiglas och silikon. Runt omkring i mitt område, Bangbua, som ligger intill flygplatsen har de flesta antingen murat igen sina hus eller lagt sandsäckar. Alla mataffärer i närområdet har slut på mat och vatten. Än så länge har inte vattnet hunnit hit men det kommer nog vilken dag som helst, sa Andreas under tisdagen.

Onder onsdagen meddelade han följande:

– Vi står redo med packsäckarna att åka till en annan stad ifall det blir för övervälmande vatten här. Jag hoppas dock inte att det går så illa.

Jag har mycket trä inredning som jag helst inte vill att ska gå sönder. Bilen har vi parkerat inne i stan i ett höghus redan.

Översvämningarna i Thailand

Mer läsning

Annons